keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kisaamaan jo ensi vuonna?

Ajatukset kilpailemisesta kehonrakennuksen puolella on ollut mielessä jo pidempään ja alunperin suunnittelin meneväni karsintoihin vuonna 2017. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että olenkin menossa karsintoihin jo vuoden 2016 syksynä, koska koen olevani siihen valmis. Ajatus on samalla innostava, mutta myös pelottava. Olen innoissani siitä, että saan tilaisuuden päästä todella pieneen rasvaprosenttiin. Pääsen myös näkemään todellisen kuntoni ja fysiikkani, jonka jälkeen voin realistisemmin kehitellä heikkouksiani jatkoa ajatellen. Olen myös innoissani, koska pääsen toteuttamaan yhtä suurimmista haaveistani koskaan.

Kilpaileminen pelottaa samalla, koska dieetti tulee väkisinkin olemaan tuskaa loppua kohden, enkä osaa sanoa kuinka se vaikuttaa pääkoppaani. En kuitenkaan ole psyykkisesti täysin vakaa ihminen, eikä tuollainen dieettirääkki ole kenellekään helppo juttu. Pelkään myös, että stressaan ja yritän liikaa, jonka takia poltan itseni loppuun ennen kilpailuja. Minulla nimittäin on taipumusta liian kovaan yrittämiseen ja se saattaa johtua osittain persoonallisuushäiriöstäni. En vieläkään aina osaa suhtautua normaalisti jos teen virheitä, vaan rankaisen ja moitin itseäni kohtuuttomasti. Pelkään myös esiintymistä, koska en ole harrastanut sitä aikuisiällä melkein ollenkaan ja olen hieman epävarma itsestäni.

Koitan olla realistinen, enkä oleta, että olen 100% varmasti ensi vuonna lavalla. Jos homma vaikuttaa liian heikolta kesken kaiken, niin keskeytän homman ja katson joku toinen kerta uudestaan. Menen kilpailemaan sillä asenteella, että saan kokemusta ja voitan itseni. Jos en sijoitu kovin hyvin, ei se haittaa, vaan pääasia on se, että yritän parhaani, terveellä tavalla. Dieetille aion varata reilusti aikaa, jotta saan rauhassa poltella rasvoja ja samalla säästän lihaksiakin paremmin. Ennen dieettiä on tarkoitus käydä läpi kirjallisuutta rasvanpolttoon ja kisavalmisteluun liittyen, jotta homma sujuisi vieläkin paremmin. Perusasiat on jo hallussa, mutta tarkempaa tietoa täytyy kaivaa lisää.

Tiimin kanssa voimme ilmeisesti käydä läpi lavaesiintymistä ja saan apua myös viimeistelyyn. Erillistä valmennusta en aio ostaa näillä näkymin, vaan otan itse itsestäni vastuun, kuten tähänkin asti olen tehnyt. Tiedän, että osaan hoitaa asiat jo melko kiitettävästi, mutta parantamisen varaa on aina. Katsoimme fysiikkaani viime sunnuntaina ja tulimme siihen lopputulokseen, että kilpaileminen olisi ihan realistista tässä vaiheessa. Fysiikasta löytyy vahvuuksia ja heikkouksia ja loppuvuosi onkin tarkoitus keskittyä heikkouksiin. Kaloreiden nostamista jatkan niin paljon kuin mahdollista, jotta pääsisin kisadieetille mahdollisimman korkeista kaloreista. Tällä hetkellä aamupaino on melkein 80 kiloa ja nykyisestä tilasta täytyisi leikata noin 15 kiloa pois, jotta kisakireys olisi saavutettu. Toivon, etten ainakaan montaa kiloa onnistu nostamaan painoani ennen dieettiä.

Näillä näkymin treenaan alkuvuoteen saakka heikkouksiani helvetin kovaa ja koitan olla stressaamatta asioita. Nyt motivaatio on entistäkin korkeammalla, joten enköhän jotain saa aikaiseksikin.

Plussakaloriläskikarvanaaman olkavarren ympärysmitta näytti noin 41 senttimetriä. Mahtavat Karviseni näkyvät taustalla.


Kädet ja olat KEVYT (maanantai):
1. Pystysoutu kp vuorotellen 3 x 8 x 12 kg:t
2. Takaolkasoutu alataljassa 3 x 8 x 25 kg
3. Vipunostot sivulle vinopenkissä 3 x 12 x 3 kg:t
4. Hauis ylätaljassa niskan taakse 3 x 12 x 5 kg
5. Kapea penkki 3 x 12 x 30 kg
6. Vipunostot sivulle seisten 3 x 15 x 2.5 kg:t
7. Vipunostot taakse seisten 3 x 15 x 2.5 kg:t
8. Pohkeet prässissä 3 x 8 x 80 kg
9. Pohkeet laitteessa seisten 3 x 12 x 5 kg

Kesto 65 min.

Rinta ja selkä KEVYT (tiistai):
1. Ylätaljaveto 3 x 8 x 40 kg
2. Penkkipunnerrus kp 3 x 8 x 16 kg:t
3. Kulmasoutu vinopenkissä kp 3 x 12 x 8 kg:t
4. Alavinopenkki kp 3 x 12 x 16 kg:t
5. Vetolaite (latseille) 3 x 12 x 42.5 kg
6. Ristikkäistalja 3 x 15 x 5 kg
7. Pullover taljassa 3 x 15 x 10 kg
8. Vatsat roikkuen 2 x 10-15 x bw

Kesto 40 min. Aamupaino 79.6 kg

2 kommenttia:

  1. Parhaani mukaan yritän olla sulle tukena koko matkan ajan, ja sen jälkeenkin. <3
    Tuntuu, että oon tästä melkein enemmän innoissani kuin sinä itse (tai vaihtoehtoisesti olet parempi hillitsemään itsesi :D)

    VastaaPoista